NFT yeri doldurulamaz jetonlar anlamına gelir. Türkçe’de “değişmez jeton” veya “değişmez para birimi” olarak çevrilebilir. NFT aslında bir kripto para birimidir. Ancak bu tanımda para birimi, bildiğimiz tanımın dışında değeri olan herhangi bir varlık olabilir. Başka bir deyişle NFT, değeri olan ve toplanabilen bir dijital varlıktır. Bir NFT varlığı olarak sayılabilir; sosyal medyada oluşturduğunuz herhangi bir sanat eseri, video, tweet, web sitesi, resim, hikaye vb. olabilir. Tüm bu dijital varlıklar, gerekli koşulları sağladıklarında NFT haline gelebilirler. NFT kavramı, normal şartlar altında tahsil değeri olabilecek bir varlığın dijital dünyadaki yansıması olarak da tanımlanabilir. Örneğin, 1990’larda çok popüler olan ve koleksiyonluk olan kartlar ve futbol kartları bu varlıklara iyi örneklerdir. NFT’ler ve dijital para birimleri arasındaki fark, tüm NFT’lerin farklı şekilde tasarlanmış olmasıdır. Bu özellik onları benzersiz ve değişmez kılar. NFT’ler, diğer kripto para birimleri gibi blok zincirinde bulunur. Başka bir deyişle, NFT’ler tamamen dijital varlıklardır. Peki, bu durumda bir NFT ne yapardı? NFT’leri şu şekilde düşünebilirsiniz: Nasıl kripto para birimlerinin veya bitcoinlerin parasal karşılıkları varsa, NFT’lerin de dijital ortamda oluşturulmuş bazı karşılıkları vardır. Bunlar bir sanat formu, bir fotoğraf, bir edebiyat eseri vb. olabilir. NFT’nin değeri benzersizliğinden gelir. Yani bir NFT satın aldığınızda, başka kimsenin sahip olmadığı bir dijital varlığa sahip olursunuz. Bir NFT’ye sahip olmayı, kendinize dijital ortamda orijinal koda erişim sağlamak olarak düşünebilirsiniz.
NFT’ler, genellikle CryptoKitties geliştiricileri tarafından oluşturulan Ethereum uyumlu kod olan ERC-721 standardı kullanılarak oluşturulur. Buna ek olarak yeni geliştirilen bir diğer standart da ERC-1155’tir. Bu yeni standart aynı zamanda yeni fırsatlarla işbirliği yapma fırsatları da sağlar. Bu, benzersiz varlıklar olan NFT’lerin blok zincirlerinin birbiriyle uyumlu olduğu ve farklı uygulamalar arasında kolayca aktarılabileceği anlamına gelir. İlk Ethereum tabanlı NFT’ler 2015 civarında ortaya çıktı. CryptoKitties ise değişmez token teknolojisiyle ilk kez 2017 yılında adını duyurmuştu. O zamandan beri, NFT endüstrisi hızla büyüyor. NFT, aynı zamanda değişmez bir token; OpenSea, Nifty Gateway ve SuperRare gibi pazar yerlerinde alınıp satılabilir. NFT’lerinizi saklamak ve koleksiyon oluşturmak istediğinizde Meta MASK gibi cüzdan uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ayrıca, NFT’ler sahibinin izni olmadan kopyalanamaz veya aktarılamaz.
Örnek olarak kendi yaptığım NFT’leri sergilediğim mağazama bakabilirsiniz.
Opensea NFT mağazam: https://opensea.io/mbrx

Kripto Cüzdan , hususi hesap kodu yani anahtarlarınızı saklayıp kripto paranızı güvenli ve erişilebilir halde saklar. Ayrıca Bitcoin ve Ethereum şeklinde kripto para birimleri transferi sağlar. Binance üzerinden açılan hesaplara otomatik tanımlanan cüzdanlar buna örnektir. Bu cüzdanlar arası transferleri çok hızlı ve ekonomik yapabiliyoruz. MetaMASK ise biraz daha nft alım satım ve kripto imzalamaya yöneliktir. Birbirinize uluslararası hediye göndermenin en ideal halidir kripto cüzdanlar. Siz de bize Hediye göndermek ister misiniz? Kripto cüzdan kodları
( Binance BTC wallet: 18PgZPRuMPJ1vaBsPhdR6g6jdL6NVtJCrS )
( BTC (BEP20): 0x2e928b36d15e5eefb942cd3f7b86446a624cd162 )
( ETH erc20: 0x2e928b36d15e5eefb942cd3f7b86446a624cd162 )
( MetaMASK wallet: 0xb0037E612859F8df371D66014DbE464C45A8076f )